VIDEO: Dealul liliecilor; batai de cap pentru constructorul lotului 4 al autostrazii Lugoj–Deva

Antreprenorul care se ocupă cu ridicarea lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva continuă lucrările, iar cele mai mari probleme sunt pentru protecţia şi consolidarea dealului liliecilor de la Şoimuş. Imaginile spectaculoase realizate aici arată dificultatea lucrării.

Execuția autostrăzii A1 pe dealul Șoimuș

Între pasajele de la km 96+365 și 97+750 (dealul Şoimuş) de pe autostrada #A1 Lugoj – Deva, Lotul 4 (Șoimuș – Ilia), se desfășoară una dintre cele mai complexe lucrări de pe raza DRDP Timişoara. Pentru a putea traversa versantul dealului Şoimuş, autostrada necesită lucrări de sprijinire şi protecţie a taluzurilor: execuția unor sprijiniri din beton armat fundate indirect și a unor sprijiniri din pământ armat (care vor atinge şi înălțimi de 22 metri) şi protecţia taluzurilor de debleu cu plase de sârmă ancorate (în total fiind cca. 5.000 de ancore forate în versant). Lucrarea se află acum în diverse stadii, începând de la excavații în taluzul de debleu, până la lucrări specifice zidurilor de sprijin din beton armat.

Publicată de DRDP Timişoara pe Marţi, 7 August 2018

Încetarea precipitațiilor a făcut posibilă revenirea lucrărilor de terasamente în peisajul principal al activităților care se desfășoară pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva.

În paralel, în primele zile ale lunii august, antreprenorul continuă lucrările la pasajele de la dealul Şoimuş şi la cel din nodul rutier Şoimuş, dar şi la elementele de colectare şi scurgere a apelor, siguranța circulației, ITS, precum şi așternerea stratului de uzură pe autostradă.

Între pasajele de la km 96+365 și 97+750 (dealul Şoimuş) se desfășoară una dintre cele mai complexe lucrări de pe raza DRDP Timişoara, au anunţat reprezentanţii acesteia. Ca să poată traversa versantul dealului Şoimuş, autostrada necesită lucrări de sprijinire şi protecţie a taluzurilor: execuția unor sprijiniri din beton armat fundate indirect și a unor sprijiniri din pământ armat (care vor atinge şi înălțimi de 22 metri) şi protecţia taluzurilor de debleu cu plase de sârmă ancorate (în total fiind cca. 5.000 de ancore forate în versant).

Lucrarea se află acum în diverse stadii, începând de la excavații în taluzul de debleu, până la lucrări specifice zidurilor de sprijin din beton armat.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.