VIDEO: Demolare cu explozibil la Timisoara, la fosta fabrica Elba

Trei clădiri ale fostei fabrici Elba din Timișoara au fost pregătite, luni după-amiază, pentru demolare. Din cele trei corpuri, doar unul a fost demolat în totalitate. Celălalte două nu au căzut complet, așa că urmează să fie demolate prin alte procedee.

Operațiunea a avut loc, luni după-amiază, în zona Gării de Nord. Trei clădiri au fost programate să fie demolate prin explozie, dar doar una a fost doborâtă în totalitate la pământ; elemente din celelalte două hale au rămas în picioare. Nu se va mai interveni pentru o nouă demolare cu explozibil, deoarece este periculos. În continuare se va demola printr-un procedeu mecanic. S-ar putea ca elementele celor două foste hale de producție de la Elba care au rămas în picioare să cadă singure.

„O explozie controlată. O demolare propriu-zisă cu exploziv. În proporție de 90% o lucrare bine reușită. Sunt mulțumit de ceea ce s-a făcut, mai puțin de partea de pregătire mecanică a lucrării. A fost o cantitate de 28 de kilograme de exploziv, dinamită și 280 de capse electrice, de inițiere. Pentru clădirile care nu au picat în totalitate va fi aplicat un procedeu mecanic, mai exact o fărâmare cu cleștele pneumatic. Vor fi dărâmate. Există și posibilitatea să cadă de la sine, dacă cedează susținerea mecanică a casei liftului. Practic, toată rezistența este pe casa liftului”, a spus artificierul Muraru Petronel.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *