VIDEO: Explozia care a ucis soldați SUA în Siria. Trump s-a lăudat că a învins

Un atentat sinucigaş comis miercuri la Manbij, în nordul Siriei, de gruparea Statul Islamic (SI) împotriva coaliţiei anti-jihadiste conduse de Washington s-a soldat cu moartea a 16 persoane.

Patru dintre aceste victime sunt soldați americani.

Atentatul a avut loc la câteva săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a afirmat că Statul Islamic a fost învins în Siria şi că retrage trupele americane din zonă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un oficial american a declarat sub rezerva anonimatului că 4 militari americani au fost ucişi şi alţi 3 au fost răniţi în explozia de la Minbej, revendicată de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Potrivit altor surse, doar 2 militari americani ar fi fost ucişi în atentat.

Luna trecută, preşedintele Donald Trump a anunţat că va retrage toţi cei 2.000 de militari americani din Siria, după ce a afirmat că Statul Islamic a fost învins în această ţară.

Anunţul a condus la demisia ministrului apărării Jim Mattis, i-a luat prin suprindere pe aliaţi şi a stârnit îngrijorări în legătură cu declanşarea unei ofensive militare a Turciei împotriva forţelor kurde sprijinite de SUA în nordul Siriei.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.