VIDEO: Gospodarii inundate dupa o rupere de nori, in zona Fagetului

Intervenții la foc automat ale pompierilor timișeni, joi seară, în zona Făgetului. Salvatori de la Făget, Lugoj, Buziaș și Timișoara au intervenit, după ce aproximativ 100 de gospodării au fost inundate din cauza unei ruperi de nori.

Salvatorii au fost chemați să intervină după ce o rupere de nori a făcut ravagii în zona localităților timișene Făget și Bichigi. A plouat torențial, spun cei de la ISU Banat, iar apa s-a scurs de pe versanți.

În zonă au fost trimiși pompieri de la Făget, Lugoj, Buziaș și Timișoara; un ofiţer şi 28 de subofițeri cu 5 autospeciale de intervenție, 14 motopompe şi 6 electropompe.

S-a intervinit pentru evacuarea apei pe trei străzi din Făget, dar și la Bichigi, Ierşnic, Cladova, Begheiu Mic şi Băteşti. unde au fost inundate mai multe curți, grădini și anexe.

În unele gospodării, apa a ajuns și în interior.

Cele mai mari probleme au fost în Făget, pe Calea Bichigiului, dar și în comuna Bichigi, pe strada Libertății, acolo unde apa a depășit 50 de centimetri. De asemenea, probleme au fost și în localitățile Ohaba Lungă și Begheiu Mic.

Fenomenele meteo periculoase au determinat activarea Grupei Operative la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Pompierii din cadrul ISU „Banat” au intervenit la 44 de situații de urgență

În intervalul 19.07.2018 începând cu ora 20:36 – 20.07.2018 până la ora 04:00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş a fost solicitat să intervină la 44 situaţii de urgență, ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate și a precipitaţiilor prognozate:

– Stația de Pompieri Făget a intervenit în orașul Făget, în localitatea Bichigi, în localitatea Drăgșinești, în localitatea Bătești și în localitatea Traian Vuia.
– Detasamentul de Pompieri Lugoj a intervenit în localitățile Făget, Ohaba Lungă, Cladova, Begheiu Mic, Drăgșinești, Ierșnic, Răchita, Dumbrava și în localitatea Traian Vuia.
– Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara a intervenit în localitățile Făget și Bătești.
– Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara a intervenit în Timișoara, strada Mihail Kogâlniceanu, în sat Răchita, în orașul Făget și în localitatea Traian Vuia.
– Stația de Pompieri Buziaș a intervenit în localitățile Bichigi și Făget.
– Stația de Pompieri Deta a intervenit în localitățile Bichigi și Traian Vuia.

În total, au intervenit 3 ofițeri și 40 subofițeri cu 1 motopompă remorcabilă de capacitate mărită, 14 motopompe, 7 electropompe, 2 Microbuze, 4 autospeciale de intervenție, 1 motogenerator și un motofierăstrău cu lanț.

În total au fost 114 case și curți inundate: în comuna Bichigi – 50 gospodării, în comuna Traian Vuia – 45 de gospodării, în localitatea Răchita – 19 gospodării.

Momentan, nu mai există pericol de inundare și al altor gospodării, iar situația din localitățile afectate începe să revină la starea de normalitate.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

sursa: tion.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.