VIDEO: Grav accident aviatic; un pilot din Timișoara este în coma iar altul a murit!

Doua avioane s-au ciocnit in aer, iar apoi s-au prabusit, unul dintre piloti murind pe loc, sambata, in localitatea Fratauti din judetul Suceava. Cei doi piloti faceau zboruri de incalzire, inaintea unui show aviatic.

Pentru al doilea pilot a fost chemat de urgenta un elicopter SMURD, pentru a-l duce la spitalul din Iasi, in stare foarte grava. Barbatul este un din Timisoara si avea 10.000 de ore de zbor.

„Pacientul este in coma. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominala, fractura de gamba. Este intubat, ventilat mecanic si va fi adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD Iasi, citata de Hotnews.ro.

Pilotul ranit, Sorin Bochis, este din Timisoara si are 53 de ani. Este fiu de aviator si are peste 10.000 de ore de zbor. A zburat cu avioane supersonice si a locuit cativa ani in America.

Sorin Bochiș, pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava, are 53 de ani și este din Timișoara. Acesta lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar și în cadrul Clubului de Aviație Cioca din Timișoara, unde este și pilot de acrobații.

De altfel, în ultimii ani, a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul Internațional Timișoara. Sorin Bochiș a zburat încă din primii ani de viață, tatăl său fiind aviator. Pilotul timișorean declara, presei, în urmă cu patru ani, că are peste 10.000 de ore de zbor. Bochiș a luat primele lecții de zbor în anul 1981, la vârsta de 14 ani, iar la 22 de ani a absolvit Institutul de Aviație “Aurel Vlaicu” de la Boboc.

Sorin Bochiș a lucrat ca pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă. De asemenea, a locuit câțiva ani în America, unde a zburat pe avioane civile și s-a întors în România după atentatele teroriste de la World Trade Center, din septembrie 2001.

Sâmbătă, în timpul unui zbor de antrenament pentru „Suceava Air Show 2018”, avionul lui Sorin Bochiș s-a ciocnit de cel al unui alt pilot, din București, acesta din urmă fiind declarat decedat. Sorin Bochiș a fost rănit grav, fiind preluat de un elicopter SMURD.

sursa: hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *