VIDEO: Haos pe strazile din Hamburg. Politia a cerut intariri dupa ranirea a 159 de agenti. Melania Trump, blocata in resedinta

159 de politisti au fost raniti si 45 de protestatari au fost arestati, relateaza presa germana citand politia din Hamburg.

Politia din Hamburg a cerut intariri din alte zone din Germania din cauza “multiplelor infractiuni” care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20, relateaza Spiegel.

Prima doamna a SUA, Melania Trump, a ramas vineri blocata pentru scurt timp in resedinta unde s-a cazat la Hamburg pe durata summitului G20, din cauza protestelor violente ale manifestantilor stangii radicale si antisistem.

Noi ciocniri au izbucnit vineri dimineata in marginea summitului G20 de la Hamburg, unde mai multi manifestanti au incendiat masini ale politiei germane, relateaza AFP.

Politia federala a semnalat o “operatiune in desfasurare impotriva unor persoane violente” care au lansat cockteiluri Molotov si au incendiat “masini de patrulare” in cartierul Altona, in apropierea unui comisariat. Un fotograf al DPA a transmis ca circa 25-30 de masini au fost incendiate in cartierele Altona si Blankenese.

Politia din Hamburg a anuntat vineri ca a folosit tunuri cu apa pentru a indeparta baraje ale protestatarilor inainte de deschiderea summitului G20. Politisti au folosit in mod repetat tunuri de apa, spray cu piper si bastoane joi seara, in cursul unor ciocniri cu manifestanti.

Conform autoritatilor, pana la 100.000 de manifestanti ar urma sa protesteze in aceste zile la Hamburg, in marginea summitului G20, marcat de prima intalnire intre presedintele american Donald Trump si omologul sau rus Vladimir Putin.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *