VIDEO-Imagini in exclusivitate, filmate in Coreea de Nord. Ce a vazut un jurnalist CNN in casa unor oameni obisnuiti

Jurnalistul CNN Will Riplay a avut ocazia sa viziteze locuinta unor cetateni obisnuiti din Coreea de Nord si sa vada conditiile in care acestia isi traiesc viata de zi cu zi.

Jurnalistilor americani nu li s-a permis de catre autoritati sa vada cum traiesc oamenii in afara capitalei Phenian, astfel ca filmarile au fost facute intr-un bloc din acest oras.

 

Will Ripley spune ca in cele 12 calatorii pe care le-a facut pana acum in aceasta tara comunista a putut sa viziteze un apartament nord-coreean de doar 2 ori.

Familia pe care a vizitat-o de aceasta data locuieste la etajul 13, insa locatarii nu folosesc liftul niciodata, din cauza intreruperilor foarte dese de curent electric.

“Nu este ceva cu care sa fim obisnuiti in Occident, sa urci si sa cobori scarile in fiecare zi. Pe de o parte este un exercitiu foarte bun. Dar dupa o zi lunga de munca sau dupa o seara de bauta … “ – spune jurnalistul CNN, in timp ce urca scarile.

Ajuns in apartament, primul lucru observat de american a fost 3 tablouri, asezate unul langa celalalt, cu portretele lui Kim Il Sung, fiul acestuia si succesorul sau, Kim Jong Il. Atmosfera din casa era una tipic comunista, care amintea de Romania anilor 1980-1990, singurul obiect mai iesit din comun fiind un televizor modern de tip LCD sau LED.

 

 

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *