VIDEO: Incendii devastatoare în Grecia; zeci de oameni au ars de vii! S-a instituit starea de urgență!

Bilanţul morţilor în urma incendiilor de pădure din împrejurimile Atenei a urcat la 50 după ce au fost descoperite alte 26 de cadavre, în apropierea oraşului-port Rafina. 

Postul naţional de radio ERT a relatat anterior că 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 150 au fost rănite în incendiile de vegetaţie care au devastat mai multe zone din apropiere de Atena. Reprezentanţii autorităţilor se tem că numărul victimelor poate creşte.

Guvernul grec a instituit stare de urgenţă.

Majoritatea victimelor au ars de vii chiar în casele lor sau în maşinile cu care încercau să fugă din calea flăcărilor. Printre victime s-ar putea afla şi turişti străini.

Grecia a solicitat ajutorul celorlalte ţări din Uniunea Europeană.

Primul incendiu a izbucnit într-o pădure de pini, la zeci de kilometri de capitală. Flăcările au fost propagate rapid de vântul care a atins chiar şi 100 de kilometri pe oră.

Un alt focar a apărut la nord-est de Atena, în zona unei staţiuni turistice. Zeci de locuinţe şi vehicule au fost mistuite de flăcări. Numeroşi turişti, unii doar în costume de baie, s-au refugiat pe plajă, de unde au fost preluaţi de nave ale marinei militare.

Localnicii surprinşi de înaintarea flăcărilor şi-au părăsit în grabă casele. Dar unii au fost prinşi în capcană şi au ars de vii. Reprezentanţii autorităţilor se tem că numărul victimelor va creşte, pe măsură ce echipele de salvare vor ajunge în zonele sinistrate.

Sute de pompieri, ajutaţi de avioane şi elicoptere, sunt mobilizaţi în lupta cu flăcările. Fumul dens, care a redus vizibilitatea, le-a creat mari probleme.

Premierul Alexis Tsipras şi-a întrerupt o vizită oficială în Bosnia şi a revenit de urgenţă în ţară.

Grecia a activat mecanismul european de protecţie civilă, iar Ciprul şi Spania i-au oferit deja ajutor. Premierul s-a declarat surprins de apariţia simultană a mai multor focare de incendiu iar ministrul de interne a sugerat că unele ar putea fi declanşate deliberat.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.