VIDEO: Incendiu devastator in Orastie; 300 de persoane evacuate!

Aproape 300 de persoane au fost evacuate marți seară din locuinţe, după o explozie, urmată de un incendiu devastator izbucnit într-o fabrică de vopsele din Orăştie.

În urma deflagraţiei extrem de puternice, un tânăr de 27 de ani a suferit arsuri de gradul 4, iar alţi patru muncitori s-au intoxicat. Zona a fost cuprinsă de un fum gros, iar autorităţile au decis să îi mute pe oamenii care locuiesc lângă fabrică, în sălile de sport din oraş.

Fabrică de vopsele din Orăştie se întinde pe o suprafaţă de 5 mii de metri pătraţi şi 5 persoane se aflau înăuntru, în momentul care a avut loc explozia. Imediat, hala a fost cuprinsă de flăcări uriaşe şi un fum negru gros.

Unul dintre angajaţi, un bărbat de 27 de ani, a suferit arsuri de gradul 4 şi a fost transportat de urgenţă la spitalul din Orăştie, unde a fost stabilizat. Doctorii au decis apoi să îl trimită la o clinică din Timişoara. Alţi 4 muncitori s-au intoxicat cu fum şi au fost duşi în grijă medicilor.

În tot acest timp, iadul se dezlănţuia în hala plină de vopsele şi substanţe chimice periculoase. La faţa locului au fost trimise de urgenţă mai multe echipaje de pompieri, poliţie, jandarmarie şi ambulanţe. Localnicii nu au fost lăsaţi să se apropie, în condiţiile în care în orice moment se putea declanşa o explozie.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri dimineaţă, că la acest moment s-a început stingerea ultimelor focare, după ce pe toată durata nopţii pompierii au intervenit cu 15 maşini.

Raed Arafat: “Sperăm lichidarea incendiului în câteva ore. Rămâne pe parcurs lichidarea efectelor. Prefectul este acolo şi ţine legătura cu reprezentanţii de la Mediu pentru lichidarea consecinţelor situaţiei”.

Perdeaua de fum toxic a învăluit întreagă zona. Autorităţile au activat sistemul de alarmare a populaţiei şi au decis să îi evacueze pe cei care locuiesc în blocurile situate la aproape 700 de metri distanţă de fabrică.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *