VIDEO: Incendiu suspect în Rusia; un mort, 58 de raniti, 560 de oameni ramasi pe drumuri

O persoană a murit, 58 au fost rănite, iar 560 de oameni au rămas pe drumuri, din cauza unui incendiu suspect în centrului unui oraş din Rusia.

Pe locul cartierului respectiv urma să fie contruit un complex hotelier pentru Campionatul Mondial de Fotbal.

Localnicii spun că primiseră ameninţări că le vor fi arse casele, deoarece nu voiau să se mute, ca să elibereze terenul.

Focul a izbucnit într-un cartier vechi din centrul oraşului Rostov-pe-Don. Presa scrie că flăcările s-au extins de la casă la casă şi au ajuns să facă scrum nu mai puţin de 120 de locuinţe. A durat câteva ore până să fie stinse, deşi autorităţile au mobilizat în zona 2.000 de pompieri şi mai multe elicoptere.

Poliţia locală a început o anchetă, iar Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că este posibil ca focul să fi pornit de la un depozit de gunoi aflat pe o proprietate privată şi s-a răspândit din cauza vântului. Dar, localnicii au alte bănuieli, mai ales că nu e primul incendiu din cartier.

“Totul se învârte în jurul banilor. Sunt absolut convins că a focul a fost pus intenţionat. ”

Guvernatorul şi procuratura au promis că vor analiza această pistă.

Exact pe locul caselor distruse de incendiu urmează să fie construit un complex hotelier pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Organizaţia non-guvernamentală Rusia Deschisă afirmă că dezvoltatorii le-au oferit localnicilor compensaţii prea mici şi i-au ameninţat că, dacă nu se mută, le vor incendia casele.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *