VIDEO: Incidente violente între naţionalişti şi manifestanţii pro-Catalonia, la Valencia

O serie de incidente violente au izbucnit la Valencia, în sud-estul Spaniei. Naţionaliştii spanioli au luat cu asalt o manifestaţie a celor pro-Catalonia, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

Lupta a izbucnit la începutul marșului. Suporterii CUP și Arran au fost înconjurați de zeci de persoane care au participat la o contra-demonstrație neautorizată. În scurt timp, totul s-a transformat într-o bătaie generală, în urma căruia chiar şi un jurnalist El Pais a fost rănit, potrivit ElPais.com.

Incidentul a avut loc în contextul în care astăzi, liderul catalan Carles Puigdemont ar urma să se adreseze Parlamentului regiunii sale într-o şedinţă la care ar putea fi formulată o declaraţie de independenţă. Atmosfera rămâne însă tensionată în Spania, iar noi manifestaţii pro-secesiune sunt anunţate şi la ora la care este programată intervenţia, 18.00 (19.00 ora României).

Poliţia a instituit perimetre de securitate în apropierea clădirilor publice din Barcelona şi a închis parcul Ciutadella, care înconjoară Parlamentul regional catalan.Mai multe maşini de poliţie au fost amplasate în apropierea intrărilor în clădirea Parlamentului, iar cei care vor să pătrundă trebuie să treacă de patru filtre de control, potrivit Mediafax.

Autorităţile au anunţat că măsurile au fost puse în aplicare “din motive de siguranţă”, în urma demonstraţiilor în masă care au avut loc duminică împotriva planurilor guvernului Cataloniei de a se separa de Spania.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *