VIDEO: Între 100 si 300 de lei, câștiguri pe zi pentru cersetorii din Timisoara!

Cerșetoria este meserie rușinoasă, dar și foarte bănoasă. O demonstrează un bărbat de 51 de ani din Bistrița-Năsăud, prins de poliţiştii locali din Timişoara la cerșit. El a primit pomană 100 de lei, în numai două ore și le-a povestit oamenilor legii că poate câștiga și 300 într-o zi, dacă cerșește de dimineața până seara.

Bărbatul din imagini, spun polițiștii, are 51 de ani și este de loc din județul Bistrița-Năsăud. Este prezent aproape zilnic la cerșit în intersecțiile aglomerate din zonele mărginașe ale orașului.

„Prezentăm din nou un caz, de această dată al unui bărbat de 51 de ani, de loc din județul Bistrița-Năsăud, care poate fi observat aproape zilnic în intersecțiile aglomerate mai mărginașe. Acesta este preluat din stradă de fiecare dată de polițiștii locali. Deși se plânge că nu mai face banii de altădată, bărbatul reușește să strângă din cerșit, în doar două ore, suma de un 100 de lei și spune că veniturile zilnice ar fi și de 300 de lei dacă ar sta în stradă toată ziua”, explică polițiștii locali din Timișoara.

Nu dați bani cerșetorilor, deoarece în acest fel îi menținem în stradă! Aceștia câștigă sute de lei în doar câteva ore – http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3106

Publicată de Directia Politia Locala Timisoara pe Miercuri, 27 Iunie 2018

Legislația actuală nu le permite oamenilor legii decât să îi ia pe cerșetori din stradă, să îi ducă la centre sociale și să îi amendeze. Nimeni nu îi poate obliga însă pe cerșetori să rămână în centre și nici să își plătească amenzile.

„Facem așadar din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt atrași în Timișoara din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmit reprezentanții polițiștilor locali.

În primele cinci luni ale lui 2015, în Timișoara erau înregistrați, în evidențele polițiștilor locali, 978 cerșetori. În primele cinci luni ale lui 2018 numărul acestora a scăzut la 408.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *