VIDEO: Inundații în peste 70 de localități din 15 județe. Situația cea mai gravă este în Teleorman și Argeș

Sunt inundații în peste 70 de localități din 15 județe. Pe lângă satele acoperite de ape, sunt drumuri pe care nu se mai poate circula. Mii de pompieri ajută localnicii să evacueze apa din gospodării. Cele mai serioase inundații din sudul țării sunt în județele Teleorman și Argeș, unde peste 10 localități sunt afectate de apele unui lac care s-a revărsat.

În Teleorman, zeci de pompieri ridică diguri din saci cu nisip pentru a proteja satele din comuna Orbeasca. Toate cele trei sate ale comunei Orbeasca au fost lovite de viituri.  Un bărbat a fost surprins de una dintre viituri. Nu mai putea rămâne în casă. A salvat ce a putut și a plecat din calea apelor.

Case inundate, păsări moarte și drumuri sub ape sunt și în Argeș. Cea mai afectată este localitatea Bradu. Oamenii s-au trezit cu apa în curți și spun că nu este pentru prima dată. Au făcut nenumărate sesizări către autoritățile locale.

Inundații sunt și în Comuna Stâlpeni, dar și în municipiul Pitești unde pompierii au intervenit pentru a scoate apa din gospodarii.

În jur de 700 de gospodării au fost afectate de apele revărsate. Sunt intervenții în derulare în județul Brașov, în Homorod unde noaptea trecută au fost evacuate 6 persoane, dar dimineață s-au întors.

În Covasna se intervine pentru a preveni ca apa să ajungă într-un sat.

Situația este sub control, se intervine unde este nevoie, unde se poate pentru a preveni și unde este nevoie de ajutor, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

O situație deosebită s-a înregistrat în Brașov unde o femeie a fost luată de o viitură, miercuri dimineață. Până la sosirea salvatorilor, acesta a fost ajutată de localnici.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.