VIDEO: Klaus Iohannis nu vrea ”penali” în noul Guvern: ”Nu mi-a fost si nu mi-e teama de suspendare”

Președintele Klaus Iohannis a explicat care au fost motivele pentru care a acceptat propunerea PSD de desemnare a Vioricăi Dăncilă în funcția de premier și i-a lăudat pe protestatarii din 20 ianuarie, pentru că au ieșit în stradă pe o vreme rea.

Șeful statului a făcut aceste declarații în fața jurnaliștilor la finalul unei întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Iohannis a subliniat că nu va accepta în noul Guvern al premierului desemnat Viorica Dăncilă persoane cu probleme penale, precizând că opinia sa în această problemă este foarte cunoscută de toată lumea.

Întrebat de jurnaliști dacă nu se teme de o acțiune de suspendare a sa din funcție, de către majoritatea parlamentară formată din PSD și ALDE, președintele României a spus că nu îi este teamă, precizând că ”au mai fost incercari de suspendare la noi, nereușite”.

Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni: "Nu imi este frică de suspendare" —- https://goo.gl/3mkZ4R

Posted by StirileProTV on 23 Ianuarie 2018

În ceea ce privește desemnarea Vioricări Dăncilă, Klaus Iohannis a precizat că a acceptat propunerea PSD după ce a cântărit foarte bine toate argumentele.

De asemenea, șeful statului a spus despre zecile de mii de oameni care au protestat pe 20 ianuarie în București și în alte orașe că ”sunt de admirat”, deoarece au ieșit în stradă pe o ”vreme rea”, ”ca sa arate politicienilor din Romania că vor o țară stabila, o justiție puternică și independentă”.

Acestea sunt primele declarații de presă ale șefului statului după ce a anunțat că acceptă propunerea PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă în funcția de premier al României.

Decizia președintelui Klaus Iohannis a fost criticată de mii de români, care și-au exprimat nemulțumirile pe pagina oficială de Facebook a șefului statului.

Astfel, președintele a început să piardă fani pe Facebook.

Potrivit Facebrand.ro, la aproximativ 3 ore de la anunț, Klaus Iohannis avea în minus aproape 900 de fani, aceasta fiind cea mai mare scădere din ultima lună.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *