VIDEO: Laura Codruța Kovesi: Acest atac vizează îngenuncherea statului român, vizează umilirea societății și umilirea cetățenilor români

“Asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaților, un festival în care inculpați condamnați, în care inculpați trimiși în judecată spun neadevăruri, spun părți de adevăr”, a subliniat procurorul șef Laura Codruța Kovesi, într-o conferință de presă maraton, de două ore, la sediul instituției. “Acest atac nu este despre Kovesi, acest atac este despre procurorii care și-au făcut treaba în ultimii ani și acest atac vizează îngenuncherea statului român, vizează umilirea societății și umilirea cetățenilor români”, a subliniat șefa DNA.

 

Întrebări pentru procurorul șef al DNA

Întrebările adresate de jurnalistul TVR Alex Costache procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, în timpul conferinței de presă maraton: De câte ori a denunțat Vlad Cosma și a primit art. 19, adică reducerea la jumătate a pedepsei? De ce a primit calitatea de martor cu identitate protejată? De ce a fost nevoie de acest lucru? Vă veți da demisia, ținând cont că vi se impută atâtea lucruri în aceste ultime luni?

Posted by StirileTVR on 14 Februarie 2018

Laura Codruța Kovesi a făcut toate aceste declarații în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe acuzații la adresa DNA.

Astăzi, președintele CSM, Simona Camelia Marcu, a  transmis că instituția sa “asigură opinia publică că este în măsură să gestioneze și să decidă, în cadrul mecanismelor prevăzute de lege, în toate ipotezele ce pot rezulta în urma derulării cu celeritate a procedurilor de către autoritățile judiciare”.

Șefa CSM, mesaj către politicienii care speră revocări sau demiteri în justiție: Să aștepte derularea mecanismelor prevăzute de lege!

Procurorul general, Augustin Lazăr, a dezavuat printr-un mesaj transmis astăzi “campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei în mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv”.

“Procurorul general îşi manifestă încrederea în capacitatea sistemului judiciar din România de a-şi îndeplini misiunea de înfăptuire a justiţiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, îşi manifestă încrederea în capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea şi rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de abateri disciplinare. Aşa cum de altfel reţin şi rapoartele MCV, problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupției”, se arată în mesajul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mesaj al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și JustițieAvând în vedere informaț…

Posted by Ministerul Public on 14 Februarie 2018

sursa: stiri.tvr.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.