VIDEO: Migranti raniti de gloante, dupa ce au fortat un filtru al politiei de frontiera

Scene desprinse parcă din filmele de acțiune, la ieșire din Deta. Doi migranți au fost răniți de gloanțe ricoșate, după ce două autoturisme au forțat un filtru al poliției de frontieră și au avariat mai multe autospeciale. Oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de armamentul din dotare.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 3, la ieșire din localitatea timișeană Deta. Polițiștii de frontieră timișeni au instituit un filtru pe drumul european 70 pentru a opri în trafic două mașini despre care existau suspiciuni că ar transporta migranți din zona de frontieră în Timișoara. Șoferii celor două autoturisme au refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. Au trecut cu viteză prin barajul celor de la frontieră, au avariat mai multe autospeciale și au rănit ușor un polițist. Pentru a-i prinde pe fugari, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să facă uz de armă. Inițial au executat două focuri de armă în plan vertical, iar apoi au țintit pneurile autoturismelor și au reușit să oprească una dintre mașini.

„În același timp, prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror șoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgență la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale. În urma acțiunii polițiștilor de frontieră au fost reținuți 12 cetățeni afroasiatici și un cetățean sârb, șoferul uneia dintre mașini. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările și întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate. Polițiștii de frontieră continuă cercetările față de cetățeanul sârb, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar față de cetățenii afro-asiatici sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat”, transmit reprezentanții polițiștilor de frontieră timișeni.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.