VIDEO: Momentul in care o padure este doborata de vijelie!

Vijelia de luni a doborat o padure din judetul Suceava, iar momentul dramatic au fost surprins cu camera video.

Filmarea a fost publicata pe pagina de Facebook a Regiei Nationale a Padurilor. Potrivit Romsilva, doboratura masiva s-a inregistrat pe raza Ocolului Silvic Iacobeni.

“Padurea calamitata va fi curatata de silvicultori, iar terenul (pentru necunoscatori va fi o ”defrisare”) va fi reimpadurit in doi ani, conform normelor silvice”, potrivit Romsilva.

Padurile au fost grav afectate de fenomenele meteo extreme inregistrate de la inceputul anului. Pe o suprafata uriasa, de 82.750,79 de hectare, au fost doboraturi, din care 136,4 hectare au fost doboraturi în masa.

Cele mai mari pagube s-au inregistrat in padurile din judetul Suceava. Potrivit Romsilva, au fost afectate 20.386,1 hectare, din care 53,6 doboraturi în masa.

Doborâtură masivă de vânt într-o pădure din Suceava administra…

Imagini filmate chiar în timpul unei doborâturi masive de vânt, produsă într-o #pădure de stat administrată de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva de pe raza Ocolului Silvic #Iacobeni din cadrul Direcției Silvice #SuceavaPădurea calamitată va fi curățată de silvicultori, iar terenul (pentru necunoscători va fi o ”defrișare”) va fi reîmpădurit în doi ani, conform normelor silvice.În total, de la începutul anului, au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme 82.750,79 de hectare din care 136,4 hectare au fost doborâturi în masă. Cele mai multe evenimente de acest fel au avut loc în luna iunie, fiind înregistrate 27.852,32 de hectare. Cele mai mari pagube au fost în județul Suceava, unde, între 23 și 25 iunie, au fost afectate 20.386,1 hectare, din care 53,6 doborâturi în masă, pe raza a 12 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Suceava.Credit video: Marcel PașcoviciDetalii:http://www.rosilva.ro/comunicate_de_presa/zeci_de_mii_de_hectare_de_padure_afectate_de_fenomenele_meteorologice_extreme__p_310.htm

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on 25 Iulie 2017

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *