VIDEO: O tânără din Timişoara a “adoptat” un bătrân sărman: l-a luat acasă, i-a cumpărat haine şi vrea să îl ajute să obţină pensie

Viaţa unui bătrân sărman din Timişoara a fost schimbata de o tânără de 27 de ani, care a dat dovadă de un suflet mare.

Viaţa lui Ciprian Gătăianţu a luat o altă turnură atunci când Anca Gaica l-a văzut îmbrăcat în haine umede şi murdare, încălţat cu pantofi cu trei numere mai mari. I s-a făcut milă şi i-a oferit o pătură. L-a chemat la ea acasă, iar pe drum i-a aflat povestea şi a rămas impresionată. L-a hrănit, l-a lăsat să facă o baie şi să rămână peste noapte. Anca Gaica a decis însă că trebuie să facă mult mai mult pentru bătrân. Prioritatea o constituie obţinerea unei pensii decente.

Prima oprire a fost la frizerie, apoi i-a cumpărat haine.

În 1979, Ciprian Gătăianţu a plecat în America, unde a stat 18 ani. S-a întors pentru părinţii săi, însă aceştia şi fratele său au murit şi a rămas singur pe lume. Nu a mai reuşit să se angajeze, aşa că trăieşte într-o garsonieră rămasă de la mama sa. Nu are curent, apă sau căldură şi trebuie să se gospodărească din ajutorul social.

Tânăra spune ca prin fapta ei a câştigat un bunic şi un prieten. Vrea să deschidă un cont unde oamenii pot dona bani pentru ca bătrânul să îşi poată cumpara o locuinţă decentă.

“Am fost surprins că o persoană total străină mi-a întins o mână de ajutor. E un gest frumos, creştinesc, pe care îl apreciez mult”, mărturiseşte Ciprian Gătăianţu.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.