VIDEO: Oficialii orașelor înfrățite cu Lugojul, prezenți la Ruga Mare și închiderea Festivalului Internațional de Folclor Ana Lugojana

Ca în fiecare an, de Sfânta Maria, delegațiile din Nisporeni (Republica Modova), Szekszard și Mako (Ungaria), Kriva Palanka (Macedonia) și Jena (Germania), orașe înfrățite cu Lugojul, au fost prezente în municipiul de pe Timiș cu ocazia Rugii mari. La întrunire au lipsit reprezentanții din Veliko Gradişte (Serbia).

Întâlnirea a avut loc în Sala de consiliu a Primăriei, iar evenimentul a coincis de această dată cu Festivalul Internațional de Folclor Ana Lugojana, fiind ultima zi a manifestării culturale. La reuniune au fost prezenți și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, Nicu Bădina, consilier județean, și Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

După cuvântul de bun venit al primarului Francisc Boldea și o scurtă prezentare a proiectelor desfășurate în parteneriat cu orașele înfrățite, oaspeţii au mulțumit invitației și s-au arătat încântați că se află din nou în municipiul de pe Timiș.

Întrevederea s-a încheiat cu prezentarea ansamblurilor folclorice internaționale invitate la Festivalul Internațional de Folclor Ana Lugojana, o scurtă reprezentație a dansurilor populare specifice țărilor și cu invitația de a participa la slujba religioasă de la Biserica cu două turnuri.

 

 

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *