VIDEO: Peste 1.000 de colete supuse perchezițiilor; 1 600 kg de tutun confiscate!

Acțiune în premieră a Poliției Române. Peste 1.000 de colete trimise prin corespondență au fost supuse perchezițiilor, într-o acțiune derulată în urmă cu două zile. Agenții vizează traficul cu tutun prelucrat și eludarea plății accizei la bugetul de stat.

Controalele polițiștilor de la Transporturi au debutat pe 4 martie și au avut la bază o documentare informativă minuțioasă, reușindu-se astfel confiscarea a 1.600 de kilograme de tutun prelucrat, supus accizării.

În urma perchezițiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi și filtre pentru țigarete, dar și o mașină de fabricat țigarete, informează, într-un comunicat, Poliția Română.

Prejudiciu de 140.000 de euro

Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecționa aproape 2.000.000 de țigarete contrafăcute (estimativ, aproape două TIR-uri), care ar fi ajuns pe piața neagră din România, putând afecta, totodată, sănătatea consumatorilor. Prejudiciul adus bugetului a fost estimat la aproximativ 140.000 de Euro.

Toate aceste activități au fost realizate sub coordonarea Direcției Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române de către polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București.

De asemenea, acțiunile polițiștilor au beneficiat de sprijinul Poștei Române și a Direcției Regionale Vamale București.

Reţea de furnizori, în toată ţara

Potrivit unor surse din cadrul Poliției, 23 de furnizori, care se cunoșteau între ei, au trimis coletele cu tutun prelucrat în toată țara.

Tutunul provenea din Bulgaria. Contrabandiștii îl aduceau neprelucrat (tutun foaie uscat), astfel încât să nu fie supus accizării. În România, cei 23 l-ar fi prelucrat și l-ar fi distribuit în țară, către palierul 2 (cei peste 1.000 de destinatari) care urmau să fabrice țigaretele, pe care le-ar fi oferit spre vânzare, către publicul larg, sub brand-uri consacrate.

Coletele au fost aduse la ,,hub-ul central” de la oficiile poștale de pe raza municipiului București și județul Ilfov și urmau să plece către întreaga țară.

În locul de tranzit a acestora, în București, polițiștii le-au oprit, in vederea percheziționării.

sursa: (Daniel Murărescu) observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.