VIDEO: Piața Victoriei, sub asediul sindicatelor; mii de protestatari, în fața Guvernului

Iniţiativa Guvernului de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat scoate oamenii în stradă. 10 MII de oameni vor protesta în faţa Guvernului! La protest participă CNS Cartel Alfa, Sanitas și Sindicatul Naţional al Poliţiştilor. 

Protestul a dat deja peste cap traficul rutier. La această oră, circulația este restricționată în zona centrală a Bucureştiului.

UPDATE ora 12:00. În jur de 5.000 de protestatari erau deja adunati în Piaţa Victoriei.

Sindicatele din sănătate vor pleca în marş spre Ministerul Sănătăţii, urmând ca după aceea să revină iar în faţa Guvernului.

“Observăm că ceea ce s-a spus în campanie este o mare minciună”, a precizat un bugetar care protestează în Piaţa Victoriei.

Oamenii din Piaţa Victoriei scandează și afișează bannere pe care scria: “Nu sporurilor de 1%”, “Nu eliminării tichetelor de masă”, “Faceți din sănătate o prioritate” sau “Dreptul de a negocia nu se negociază”.

“Nu suntem de acord cu luarea tichetelor de masă şi nu suntem noi de acord să plătim catre stat”, a precizat un bugetar aflat în Piaţa Victoriei. Întrebat ce salariu are în prezent, acesta a răspuns: “25 de milioane vechi salariu după 20 si ceva de ani de munca”

Sindicaliştii spun că oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile fiscale anunţate de Executiv şi solicită Guvernului să renunţe la aceste schimbări.

“Salariile mici ne scot în stradă”, a spus unul dintre protestari. “E foarte greu să trăieşti cu 1200 de lei pe lună, e la limita subzistenţei, dar nu avem ce facem”, a mai spus acesta.

FABULOS! Sunt mii de oameni în Piața Victoriei la proteste! Ce se întâmplă CHIAR ACUM –> https://goo.gl/Hv5CwFImagini filmate în urmă cu puțin timp.

Posted by Realitatea.NET on 4 Octombrie 2017

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.