VIDEO: Ploile au făcut ravagii în Banat: zeci de clădiri inundate, drumuri închise

În numai câteva ore, zeci de localităţi din judeţele Timiş şi Arad au fost inundate, ca urmare a precipitaţiilor care au atins, pe alocuri, chiar şi 80 de litri pe metru-pătrat. 

Din cauza statului de apă consistent, o porţiune din şoseaua de centură a Aradului a fost închisă. Potrvit aradon.ro, în unele porţiuni statul de apă a ajuns la o jumătate de metru. O altă porţiune de drum, la ieşirea din Arad spre Nădlac, a fost practic blocată pentru un timp din cauza bălţilor care s-au format pe o lungime de zeci de metri.

Zeci de clădiri şi curţi, străzi şi parcări din Timişoara şi alte localităţi timişene au fost inundate, iar pompierii au fost chemaţi să intervină încă de la primele ore ale dimineţii, anunţă un comunicat al ISU Timiş..

Apa a pătruns în demisolul Spitalul Municipal din Timişoara, dar şi în subsolul liceului Traian Vuia din Făget.. Mai multe locuinţe şi spaţii publice au fost acoperite de apă pe suprafaţe de sute de metri.

Două județe din vestul țării, Arad și Timiș, au fost sub cod galben de ploi. De asemenea, hidrologii au emis o avertizare hidrologica de depăşire a cotelor de atenţie pe râurile din Banat, valabila pana la miezul noptii.

Inundaţii ca în miez de vară, în plină iarnă, în Arad şi Timiş

Inundaţii ca în miez de vară, în plină iarnă, în Arad şi Timiş. În numai câteva ore, în zeci de localităţi din cele două judeţe, precipitaţiile au atins chiar şi 80 de litri pe metru-pătrat. Canalizarea nu a făcut faţă cantităţii foarte mari de apă, iar în multe cartiere străzile s-au transformat în adevărate lacuri

Posted by Vremea in Romania on 17 Ianuarie 2018

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *