VIDEO: Prăpăd în Grecia; cod roşu de vreme extremă. MAE: Alertă de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Grecia, pentru cetățenii români, după ce meteorologii au emis cod roşu de vreme extremă pentru ziua de 27 iunie.

Specialiaştii au anunţat pentru astăzi ploi torenţiale, furtuni puternice cu grindină, rafale de vânt și temperaturi scăzute.

Potrivit MAE, cele mai afectate zone vor fi Thessalia, Sporades, Evia, nordul Mării Egee, treptat nordul Greciei, orașul Salonic și partea Centrală, vestul Peloponezului, Attica, orașul Atena.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul elen de Meteorologie a declarat „cod roșu” de vreme nefavorabilă pentru ziua de 27 iunie 2018.

Sunt prognozate averse de ploaie și furtuni însoțite de grindină la nivel local, rafale de vânt și temperaturi în scădere, cauzate de fenomenul meteo „Nephele”, în cea mai mare parte a țării. Cele mai afectate zone vor fi Thessalia, Sporades, Evia, nordul Mării Egee, treptat nordul Greciei, orașul Salonic și partea Centrală, vestul Peloponezului, Attica, orașul Atena”, scrie MAE într-un comunicat.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena, la numelerele: +302106728879 și +302106728875.

Românii care se confruntă cu o situație de urgență, au la dispoziție și telefonul de de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.