VIDEO: Primar din Filipine, ucis de un lunetist, în timpul unei ceremonii oficiale

Un controversat primar filipinez, care şi-a câştigat notorietatea făcând paradă cu oamenii pe care i-a arestat în lupta împotriva drogurilor, a fost omorât de un lunetist la o ceremonie de înălţare a steagului, relatează CNN. 

Primarul oraşului Tanauan, Antonio Halili, a fost executat, în această dimineaţă, cu un singur glonţ în piept de un lunetist, identitatea asasinului nefiind cunoscută încă.

Inspectorul de poliţie Renato Mercado a declarat pentru CNN că, la câteva secunde după împuşcătură, oamenii din securitatea personală a primarului au răspuns cu focuri de armă, cauzând panică printre oficialii guvernamentali.

Inspectorul de poliţie Edward E. Caranza a declarat pentru PNA că glonţul a fost tras de la distanţă.

Halili a fost declarat decedat la spitalul Reyes Memorial la mai puţin de o oră după incident.

Gerry Laresma, un angajat guvernamental, a surprins imagini din timpul ceremoniei.

În videoclip se vede cum primarul este în picioare, lângă mai mulţi oficiali, în timp ce este intonat imanul naţional. În momentul în care obiectivul camerei focalizează un alt grup prezent la ceremonie, se aude un singur foc de armă, urmat de ţipete. O femeie poate fi auzită cum exclamă în limba engleză: “Dumnezeule!”.

Atenţie, imagini care pot afecta emoţional!

Publicată de Gerry Yson Laresma pe Duminică, 1 Iulie 2018

Laresma a declarat pentru o agenţie de presă din Filipine că Halili a primit numeroase ameninţări cu moartea din cauza luptei pe care o ducea cu grupările mafiote.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *