VIDEO: Primarul din Gdansk, înjunghiat pe scenă în fața a mii de persoane.

Primarul oraşului polonez Gdansk a fost înjunghiat, duminică seară, în timp ce era pe scenă la o strângere de fonduri. Atacatorul a fost imobilizat pe loc, dar a reuşit să-i provoace răni grave politicianului.

Imaginile au fost filmate cu câteva clipe înaintea atacului, care s-a produs duminică seară în jurul orei locale 20.00. Un individ a urcat pe scena evenimentului şi s-a apropiat de primar, care a fost văzut apoi ţinându-se de stomac.

S-a întâmplat atât de repede, încât doar câţiva dintre cei aflaţi pe scenă şi-au dat seama. Individul, care a rămas pe scenă cu mâinile ridicate, a fost în cele din urmă pus la pământ şi reţinut.

Ca urmare a atacului, primarul a fost supus unei operații care a durat cinci ore.

Există indicii că atacul a fost motivat politic. Presa poloneză afirmă că autorul a strigăt de pe scenă că a fost închis pe nedrept în timpul guvernării Platformei Civice, partid din care făcuse parte şi primarul atacat.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei din Gdansk, este vorba despre un locuitor al oraşului în vârstă de 27 de ani. Presa a mai informat că individul a efectuat o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare pentru patru atacuri cu mână armată contra unor bănci din Gdansk. Sănătatea sa psihică s-a degradat serios în perioada cât a stat după gratii, potrivit presei, citate de Agerpres.

Ancheta deschisă de poliţie se îndreaptă în special spre un ecuson „media” ce i-ar fi permis agresorului să urce pe podium. De asemenea, urmează să stabilească dacă securitatea evenimentului a fost organizată corect de o firmă privată, mai scrie AFP.

În vârstă de 53 de ani, Pawel Adamowicz este primar al oraşului Gdansk din 1998 şi este extrem de popular.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.