VIDEO: Progres bun pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva; ar putea fi finalizat in primavara

Dacă pe lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva au apărut noi probleme care au necesitat adoptarea unor soluții tehnice inedite, pe lotul 3 se lucrează mult mai bine decât în urmă cu câteva luni, progresul fiind vizibil. Cei de la asociația „Construim România” au vizitat șantierul lotului 3 şi spun că acesta ar putea fi finalizat în primăvară, chiar înaintea celuilalt aflat în lucru pe această autostradă.

„Construim România” a vizitat șantierul lotului 3 și a realizat o serie de imagini aeriene ale operațiunilor. Concluziile trase de asociație sunt pozitive: la nodul Holdea lucrările avansează, iar până la debutul sezonului rece este așteptată finalizarea terasamentului autostrăzii. Şi pe această porțiune au avut loc anumite alunecări de teren, dar aici s-a intervenit, demarând turnarea balastului stabilizat. Situația este bună și la Ilia, la cel de-al doilea nod de pe acest lot.

De realizat pe lotul 3 este şi celebra bretea de acces spre nodul nou de la Holdea, de doar câteva sute de metri, acesta fiind scoasă separat la licitație. Conform informațiilor celor de la „Construim România”, compania care se ocupă şi de construcția lotului respectiv, o societate spaniolă, a fost singurul ofertant pentru construcția bretelei, în final aceasta fiind declarată câștigătoare, după ce aceeaşi ofertă fusese declarată necâștigătoare pentru că dosarul depus era neconform. Aceeaşi sursă anunță că în perioada următoare va fi semnat și contractul de execuţie.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *