VIDEO: Reacții vehemente la adresa jandarmilor în timpul protestelor de duminică. ”Cai vă trebuia”

Reacții vehemente ale protestatarilor, duminică seara, în momentul în care jandarmii au folosit cai pentru a încerca să le taie calea.

Peste 20.000 de bucureșteni au luat parte la protest, duminică seara, iar jandarmii au luat măsuri fără precedent la manifestațiile din acest an: au folosit detașamentul de cavalerie.

Jandarmii au făcut cordon călare în fața manifestanților atunci când aceștia au vrut să plece în marș pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Au rezultat îmbrânceli cu jandarmii și apostrofări copioase.

Furie și speranță pe străzile Bucureștiului

25.000 de oameni au mărșăluit, aseară, prin centrul Bucureștiului, într-un nou protest anti-guvernamental. Pentru câteva minute, au fost scene de tensiune: jandarmii călare au blocat manifestanții. Marșul s-a încheiat, însă, pașnic, în fața Palatului Parlamentului. Oamenii au încercat să recreeze atmosfera de la începutul anului.

Posted by Recorder on 27 Noiembrie 2017

“Scopul prezenţei cailor în dispozitiv a fost de a orienta masa de manifestanţi pe un singur sens de circulaţie, în vederea păstrării unei benzi/culoar de siguranţă pentru situaţiile care impun o intervenţie rapidă a serviciilor de ambulanţă, a maşinilor de pompieri şi a celorlalte servicii publice de urgenţă. La un moment dat, masa de manifestanţi s-a extins pe ambele sensuri de circulaţie, moment în care s-a luat decizia ca echipele ecvestre din dispozitivul de ordine publică, să se constituie într-o rezervă de intervenţie (ei nefiind retraşi din cadrul misiunii, aşa cum s-a speculat)”, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Ei mai spun că în niciun moment caii prezenţi la misiune nu au pus în pericol manifestanţii, caii folosiţi fiind antrenaţi în condiţii extreme de anduranţă fizică şi psihică şi obişnuiţi cu zgomote intense, cu prezenţa oamenilor sau cu substanţele incendiare.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *