VIDEO: Rupere de nori joi seara, la Timișoara!

Zeci de apeluri, joi seară, la dispeceratul unic al ISU Banat. Totul după ce ploaia torențială a inundat mai multe străzi, curți și subsoluri în zona de sud a Timișoarei. Mai mult, câțiva copaci au fost doborâți la pământ și un acoperiș a fost luat pe sus de vânt.

Ploaia torențială a creat probleme mari în partea de sud a orașului. Cele mai afectate zone, spun pompierii, au fost Șagului și Freidorf.  Pompierii militari au intervenit în 10 locații, la curți sau subsoluri inundate, dar și la îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Cei de la ISU Banat spun că au fost solicitați să intervină și după ce acoperișul unui bloc a fost luat pe sus de vânt.

Ca de obicei, parcarea de sub podul din Calea Șagului s-a umplut de apă, ceea ce a făcut imposibilă circulația mijloacelor de transport în zona. Liniile 33, 33 barat și E8 au fost deviate, iar tramvaiele de pe liniile 7 și 9, care trec prin cartierul Dâmbovița, au fost blocate pe linii. N-au mai putut înainta, pentru că în unele zone apa era de aproape zece centimetri.

Toate efectivele pompierilor au fost scoase pe teren, după ce timișorenii au semnalat inundații pe mai multe străzi: Calea Șagului, Sulina, Ana Ipătescu, Ardealului, Letea, Aluniș, Lacului, Bujorilor, Emile Zola, Emil Cuteanu, Mangalia și Mărășești.

„În urma precipitațiilor din ultimele ore, ISU Timiș a fost solicitat să intervină scoaterea apei din 7 subsoluri/demisoluri, 15 curți, 4 garaje. Deasemenea au fost 5 solicitări pentru înlăturarea copacilor căzuți și 1 acoperiș. Se acționează cu 9 autospeciale, 6 motopompe, 2 electropompe, 2 drujbe 29 subofiteri, 5 ofițeri”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.