VIDEO: Scene dramatice în Boston! Zeci de case explodează din cauza conductelor de gaze.

O serie de explozii şi incendii, descrise de un oficial american “Armageddon” au ucis un adolescent de 18 ani. Zece persoane au fost rănite, iar alte mii au fost evacuate după ce peste 70 de case aflate în apropiere de Boston au explodat din cauza unor explozii provocatede gaze.

Exploziile s-au produs în Lawrence, Andover şi North Andover, iar autorităţile avertizează că numărul incendiilor poate creşte în orele următoare.

Leonel Rondon, de 18 ani, din Lawrence, a murit după ce coșul unei case s-a prăbuşit peste maşina lui, în urma unei explozii. Băiatul a fost dus de urgenţă la un spital din Boston, însă medici nu au mai putut face nimic pentru el, fiind pronunţat decesul.

Pompierii din aproximativ 50 de departamente diferite lucrează non-stop pentru a stinge flăcările. Cel puțin 10 persoane au fost rănite, inclusiv un pompier în Andover.

Imagini difuzate în direct de televiziuni îi arată pe pompieri luptând cu flăcările în Lawrence, Andover şi North Andover, la circa 40 de kilometri nord de capitala statului Massachusetts.

Poliţia statului Massachusetts a anunţat că un număr total de 70 de incendii, explozii sau scăpări de gaz au fost semnalate autorităţilor.

Feed-urile de Twitter ale presei locale sunt pline de imagini cu case în flăcări sau prăbuşite.

Compania Columbia Gas anunţase înainte de producerea exploziilor că îşi va îmbunătăţi reţeaua de gaz din mai multe cartiere, inclusiv în zona unde s-au produs incendiile, dar deocamdată nu este clar dacă a fost executată vreo lucrare în comunităţile afectate.

Poliţia statului le-a cerut celor deserviţi de Columbia Gas să-şi părăsească locuinţele, spunând că respectiva companie a tăiat presiunea pe conductele sale, dar că va lua “ceva timp” până la oprirea întregului serviciu.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *