VIDEO: Scene ireale în Himalaya!

Un clip video extrem de rar cu o scenă de vânătoare din Himalaya s-a viralizat pe rețelele sociale. 

Un leopard de zăpadă aleargă după prada sa, o oaie albastră himalayană – Bharal, iar imaginile surprinse sunt spectaculoase.

Încleștate într-o luptă disperată, cele două animale cad zeci de metri pe versantul muntelui, se rostogolesc pe stânci numai pentru a cădea din nou în gol.

Clipul se sfârșește neconcludent, dar autorii filmării spun că leopardul de zăpadă, deși rănit, a supraviețuit căderii și și-a devorat prada.

Leopardul zăpezilor (Panthera uncia) este un mamifer prădător mare din familia felidelor, care trăiește în regiunile muntoase din Asia Centrală, și anume în Afganistan, zona lacului Baikal și în estul podișului Tibet.

Aspectul fizic al leopardului zăpezilor se caracterizează printr-un corp lung, slab și flexibil, labe relativ mici, un cap nu de dimensiuni modeste și o coadă foarte lungă. Împreună cu coada el atinge o lungime de 200–230 cm și o greutate de până la 55 kg. Blana este de culoare cenușie-deschis, cu pete în formă de inel.

Din cauza habitatului său greu accesibil și a densității foarte scăzute, multe aspecte biologice legate de leopardul zăpezilor sunt slab studiate.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *