VIDEO: Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj a sărbătorit aproape patru decenii de activitate prin dans și poezie

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj au marcat vineri, 27 octombrie, Ziua Şcolii.

Cu acest prilej, instituția a fost gazda mai multor acțiuni, care mai de care mai atractive pentru oaspeți.

”Astăzi școala noastră sărbătorește 37 de ani de existență, fiind inaugurată în 1980, la data de 3 noiembrie. Am ales să celebrăm astăzi această dată, împreună cu elevi, părinți și invitați din oraș. Am invitat reprezentanți ai Primăriei, ai școlilor din Lugoj, foști colegi care acum sunt fie la pensie, fie activează la alte instituții, dar și părinți și apropiați ai elevilor”, a declarat prof. Forin Mariș, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Lugoj.

Evenimentul din acest an a avut drept temă centrală folclorul, iar participanții, prin momentele susținute, de la poezii în grai bănățean, la cântece și dans, au reprezentat cu mândrie portul și obiceiurile naționale.

”Cu ocazia aceasta am organizat și Ziua porților deschise, toate clasele din școală având activități diferite, la care au putut intra părinții, să participe la lecție. Am ales și să decorăm o sală de clasă cu specific popular pentru că suntem români și suntem mândri de acest fapt. Acest motiv specific popular este o idee care ne place, iar același lucru l-am observat și la oaspeții noștri.  Ne bucurăm pentru toți cei ce au răspuns invitației noastre”, a completat directorul instituției educative lugojene.

După lecțiile deschise, a urmat un program artistic, în cadrul căruia au evoluat prof. Sergiu Boian, două eleve din clasa a VI-a ce au cântat melodii din folclor, dar și o elevă din clasa a VII-a, care a sosit în fața invitaților cu o poezie în grai. Finalul acțiunii a adus cu sine un moment de dans la care au luat parte toți elevii școlii, alături de cadrele didactice.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.