VIDEO: Șofer român de TIR, rănit în explozia de pe autostrada din Bologna

Un şofer român de TIR a fost rănit ușor în urma exploziei de pe autostrada din Bologna. Românul se afla în coloana oprită pe autostradă, în momentul în care o autocisternă încărcată cu oxigen a intrat în plin într-un alt TIR şi apoi a sărit în aer.

Ministerul Afacerilor Externe din România a confirmat, astăzi, că printre cei peste 100 de răniţi se numără şi un cetăţean român.

Camionul său se afla la o distanţă de câteva sute de metri de locul teribilului accident, românul fiind rănit de suflul exploziei.

În total, peste 100 de persoane au fost rănite în urma exploziei autocisternei cu oxigen la Bologna.

Doi oameni şi-au pierdut viaţa ca urmare a accidentului.

Comunicatul oficial al MAE despre şoferul român rănit la Bologna

“Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersuri, în regim de urgență, pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. În acest scop, imediat după semnalarea accidentului, o echipă a oficiului consular s-a deplasat la fața locului.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia.

Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular.

Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Reiterăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220″, se arată în comunicatul MAE.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.