VIDEO: Soţia regelui Cioabă, SĂLTATĂ de poliţişti, într-un dosar de EVAZIUNE cu prejudiciu de 5 mil. euro

Soţia autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a fost ridicată de poliţişti, miercuri dimineaţă, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de 5 milioane de euro.

Soţia lui Cioabă a fost dusă, împreună cu mai mulţi suspecţi, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, în urma unor pecheziţii de amploare, la 28 de adrese din opt județe și din Capitală.

Perchezitiile au loc in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in Bucuresti.

Ancheta vizează 32 de persoane care ar fi comis infracţiuni economice, în perioada 2009-2014. Dorin Cioabă şi ceilalţi suspecţi sunt acuzaţi că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.