Video spectaculos: un cerb muşcat de grumaz de un lup scapă cu viaţă, în Cheile Bicazului

Un video spectaculos, cu o haită de lupi care atacă un cerb, a fost surprins de un pădurar, în Cheile Bicazului. Vânătoarea a avut însă un final fericit pentru pradă.

Imaginile arată un cerb suliţar, de care e agăţat un lup, cu colţii înfipţi în grumazul său. Prada intră în albia îngheţată a râului Bicaz.

Urmează câteva secunde dramatice, în care tânărul cerb reuşeşte, în mod miraculos, să scape. Lupul abandonează lupta şi se retrage pe mal.

Potrivit Romsilva, scena filmată de un pădurar în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș este ultima fază a atacului unei haite de lupi asupra cerbului.

Conform tacticii de vânătoare a lupilor, haita încolţeşte prada şi o îndreaptă spre un loc în care victima îşi pierde mobilitatea, cum a fost, în acest caz, albia îngheţată a râului Bicaz.

Apoi, masculul sau femela dominantă a haitei atacă şi dă lovitura de graţie. În filmarea din Bicaz, prada a avut noroc şi a reuşit să scape cu viaţă.

Lup atacând un cerb sulițar în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Imagini spectaculoase și extrem de rare cu atacul unui lup asupra unui cerb sulițar, filmat de colegul nostru Liviu Clein în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, în zona râului Bicaz, pe raza Ocolului Silvic Bicaz.Colegul nostru a surprins ultima fază a atacului unei haite de lupi asupra unui cerb tânăr. Haita înconjoară prada, apoi o gonește spre un loc în care aceasta își pierde mobilitatea, spre exemplu albia unui râu înghețat, apoi masculul sau femela dominantă dau lovitura de grație, atacând în zona gâtului. Lupul, Canis lupus, este carnivorul din vârful piramidei trofice din fauna României. Acesta trăiește în haite și are un rol important în menținerea echilibrului #ecologic, în menținerea unor ecosisteme sănătoase. #România are una dintre cele mai mari populații de lup din #EuropaParcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor #Harghita și #Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.Credit video: Liviu Clein*****Very rare footage with an wolf attacking a young stag in Cheile Bicazului – Hășmaș National Park in Neamț County, #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #wildlife #faună #Bicaz #CheileBicazului #Hășmaș #wolf #lup #wolfpack

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on 27 Februarie 2018

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.