VIDEO: Sute de turişti evacuaţi, după un incendiu izbucnit pe un feribot, în Grecia

Sute de pasageri ai unui feribot au fost evacuaţi în siguranţă, în urma izbucnirii unui incendiu în garajul navei, în Grecia.

Eleftherios Venizelos, care urma să se ducă la Hania, în Creta, s-a întors cu spatele către portul Pireu, imediat după ora 1.00 GMT (4.00, ora României). Paza de Coastă greacă a anunţat că la bordul navei se aflau aproximativ 900 de pasageri şi un echipaj de 140 de persoane.

Pasagerii au petrecut noaptea pe punte şi au fost evacuaţi de pe vapor cu ajutorul unei scări de pompieri, a precizat Paza de Coastă, subliniind că nimeni nu a fost rănit.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a pornit de la un camion care se afla pe feribot, potrivit agenţiei elene de presă ANA, citată de News.ro.

Nava s-a întors la Pireu cu viteză redusă, escortată de nave aparţinând Pazei de Coastă, remorchere şi alte două feriboturi.

O navă de salvare, cu salvatori la bord, a fost trimisă în ajutorul feribotului în timp ce acesta se întorcea la Pireu. Ulterior s-a decis că o evacuare pe mare nu era necesară, întrucât focul a fost stins cu extinctoarele de la bordul feribotului.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.