VIDEO: Taximetriștii timișoreni au ieșit din nou la protest

Taximetriștii timișoreni au protestat din nou în stradă împotriva serviciilor de car-sharing, pe care le consideră ca fiind concurență neloială. Câteva sute de taxiuri s-au adunat în spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, miercuri dimineața.

„Suntem în jur de 600-700 de mașini autorizate taxi, care protestează împotriva pirateriei, transportului ilegal de persoane, fără autorizație. Adică acei ilegaliști, ca și medicul fără autorizație, care pe noi ne bagă în faliment. Deci, nu este vorba de concurență, concurența este între două entități autorizate, este vorba de o concurență neloială, între o entitate autorizată și o entitate neautorizată. Vrem să atragem atenția autorităților, este un miting de avertisment astăzi și mâine”, a declarat Adrian Jugănaru, purtătorul de cuvânt al Asociației Banat Taxi, organizatoarea protestului din Timișoara.

În mai multe orașe din țară au loc proteste similare, iar dacă problema nu se va rezolva, oamenii vor să meargă la finalul lunii să protesteze la București.

„În 27 și în 28 februarie vom merge toți la București, pentru că este inadmisibil ca într-o țară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curții de Justiție a UE, care statua clar că toți care vor să facă transporturi sunt obligați să se supună legii țării unde vor să opereze. Deci, chestia că eu sunt aplicație, că fac ride-sharing nu mai ține. Dacă ești transportator și vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi. Vom pleca într-un marș, escortați de Poliția Română și de Jandarmerie, este miting autorizat. Vrem să atragem atenția că așa nu se mai poate”, a mai declarat Adrian Jugănaru.

După ce s-au strâns în spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, taximetriștii au plecat cu mașinile în coloană spre zona centrală a Timișoarei.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.