VIDEO: Teroristul din Stranbourg a fost împușcat mortal

Teroristul care a ucis trei oameni şi a rănit alţi 13 la târgul de Crăciun de la Strasbourg, a fost împuşcat mortal de poliţişti.

El se ascundea într-un cartier din sudul oraşului. Identificat de forţele de ordine, a deschis focul asupra lor, iar acestea au ripostat. Târgul de Crăciun se redeschide, după ce a fost închis în urma sângerosului atentat.

De la atacul terorist, Cherif Chekatt era căutat de sute de poliţişti şi militari, nu numai în Franţa, ci şi în Germania. Forţele de securitate au desfăşurat o amplă operaţiune în cartierul unde teroristul a ajuns cu un taxi, după atac. Prezenţa lui ar fi fost semnalată de o femeie care l-a recunoscut şi a remarcat că era rănit. Operaţiunea s-a încheiat fără succes dar, după câteva ore, o patrulă l-a reperat pe Chekatt, pe o stradă din acelaşi cartier.

Christophe Castaner: L-au oprit pentru a-l aresta, iar în acel moment el s-a întors spre poliţişti şi a tras. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat.Cei trei poliţişti, doi bărbaţi şi o femeie, nu au fost răniţi.

Nici nu aparţineau forţelor speciale, dar cunoşteau bine cartierul, prin care patrulau adesea. Localnicii au primit cu uşurare şi chiar cu aplauze eliminarea teroristului ascuns în mijlocul lor.

Târgul de Crăciun din Strasbourg se redeschide, dar localnicii continuă să omagieze victimele. O slujbă în memoria lor a fost celebrată în catedrala oraşului, nu departe de locul atacului.

Iar summitul Uniunii Europene, de la Bruxelles, a început cu un moment de reculegere în onoarea victimelor şi a răniţilor. Între timp, ancheta continuă. Cinci persoane, rude şi prieteni ai teroristului, sunt reţinute de poliţie. Statul Islamic a susţinut, pe internet, fără să ofere vreo dovadă, că Chekatt, născut la Strasbourg, dar de origine nord-africană, era un “soldat” al său.

foto/video – abc News

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.