VIDEO: Timisoara, din nou in strada: E mai grav ca la OUG 13

Printre căsuțele de la Târgul de Crăciun și caruselul pentru copii instalat în Piața Libertății, timișorenii au protestat, joi seară, față de modificările pe care parlamentarii vor să le aducă legilor din Justiție. Sub sloganul „#Nextlevel, #rezist”, cei din Timișoara Civică le-au dat întâlnire oamenilor la ora 19, pornind astfel „lupta finală”.

Timișoreni s-au „înarmat” cu steaguri și cu mesaje pentru clasa politică, dar și cu fluiere și vuvuzele și au protestat printre căsuțele din Târgul de Crăciun, care are loc pentru prima dată și în Piața Libertății.

Protestatarii au spus că modificările pe legile Justiției nu le dau pace și că trebuie să trezească întreaga Românie și să o scoată în stradă. În cazul în care este nevoie, timișorenii sunt pregătiți să plece la București, ca să protesteze la Parlament.

„Marți, 12 decembrie, vor continua să voteze legile Justiției! Pentru că dorim ca justiția să fie independentă, dorim să trăim în democrație și nu în dictatura PSD! Toți cei care înțeleg aceste lucruri și că suntem în ultima săptămână de luptă trebuie să colaboreze și să se implice într-un mod exemplar pentru a pune stop acestor trădători de neam. Ieșim zilnic, pentru că este mai grav ca Ordonanța 13! Până marți trebuie să fim capabili să umplem Piața Libertății! Iar dacă situația o impune, trebuie să fim pregătiți să mergem și noi să protestăm în fața sau, și mai bine, în interiorul Parlamentului”, au transmis organizatorii, Timișoara Civică și Inițiativa Timișoara, pe Facebook.

Modificările pe care parlamentarii vor să le aducă legilor Justiției sunt dezbătute zilele acestea în Camera Deputaților. Votul final ar urma să fie dat într-o ședință, săptămâna viitoare.

Manifestanții adunați în Piața Libertății au scandat cât au putut de tare “Justiție, nu corupție!”, “București, luptă București”, “Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, “Anticipate”, “Demisia”, “România moare, vino la plimbare!”, “DNA să vină să vă ia!” și altele.

Timișorenii care au îndurat frigul, joi seară, au stat câteva momente în fața Palatului Justiției și au scandat diverse mesaje. Apoi s-au întors în Piața Libertății, unde au stabilit detaliile unei noi întâlniri în stradă.

Protestatarii și-au dat întâlnire duminică, de data aceasta în Piața Operei, lângă Rectoratul Politehnicii, de la ora 19, când ar trebui să fie gata concertele organizate de primărie, la Târgul de Crăciun. Protestul s-a încheiat fără incidente.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.