VIDEO: Un “Colectiv” al Rusiei! Mărturii sfâşietoare despre incendiul din mall

Detalii şocante, care amintesc în mod izbitor de tragedia din clubul Colectiv, ies la iveală după incendiul dintr-un mall rusesc, în urma căruia peste 60 de oameni, mulţi dintre ei copi şi tineri, au murit. Autorităţile au anunţat că este unul dintre cele mai devastatoare incendii produse în ultimul secol. 

Una dintre ipotezele vehiculate de presa locală, care citează martori, este că alarmele de incendiu nu au putut fi acţionate, deoarece oamenii au intrat în panică, dezorientaţi de fumul gros.

De altfel, alţi martorii afirmă că nimeni nu a organizat evacuarea oamenilor, unii încercând să se salveze sărind de la etaj, parte dintre aceştia se află în spitale cu traumatisme grave.

O fetiţă de 13 ani a scris un mesaj pe reţelele de socializare: “Suntem în foc. Posibil, rămas bun”.

O altă mărturie cutremurătoare este a unei fetiţe de 12 ani:  “Spune-i mamei că am iubit-o, spune-le tuturor că i-am iubit”, a fost ultimul mesaj transmis de micuţa Vika.

Un grup de copii dintr-o şcoală locală se afla întru-un cinematograf din apropierea centrului comercial, când a izbucnit focul, scrie presa locală.

Responsabilii pentru gestionarea crizelor au raportat, luni dimineaţă, că mai mult de 40 de copii sunt daţi dispăruţi în urma dezastrului, iar pe reţelele de socializare cirulă fotografii ale celor care s-au aflat în clădire. “Potrivit cifrelor preliminare, un număr de 41 de copii sunt dispăruţi”, a declarat Centrul naţional de gestionare a crizelor din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, pentru postul de televiziune Rossia 24, citat de adevarul.ro.

Potrivit Reuters, anchetatorii au arestat patru persoane. Este vorba de unul dintre proprietarii mall-ului, precum şi cei care aveau închiritae spaţii in interior.

Preşedintele Vladimir Putin a transmis “sincerele sale condoleanţe rudelor şi apropiaşilor celor care au murit,” a anunţat un comunicat oficial al Kremlinului.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.