VIDEO: Un distrugator american s-a ciocnit cu un tanc petrolier; 10 marinari dați dispăruți

Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore, informează BBC. Zece marinari sunt dați dispăruți de la bordul distrugătorului, iar alți cinci sunt răniți. USS John S. McCain se îndreaptă spre port cu ajutorul propriilor mijloace de propulsie, a precizat marina militară a SUA.

Incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o escală de rutină. “Rapoartele inițiale arată că John S. McCain a suferit avarii în zona tribord pupa”, adaugă un comunicatul al US Navy.

În zonă o misiune de căutare și salvare la care participă elicoptere și nave din Singapore — inclusiv remorchere — și o aeronavă a marinei militare americane. În regiunea respectivă, traficul maritim este unul din cele mai aglomerate din lume, iar volumul de mărfuri și petrol transportat reprezintă aproximativ un sfert din totalul mondial.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke, înarmat cu rachete teleghidate, face parte din Flota a 7-a americană și are baza la Yokosuka, în Japonia.

Alnic MC, sub pavilion liberian, este un petrolier care poate transporta și chimicale, cu o lungime de 183 de metri și o capacitate de 50.760 tone deadweight.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *