VIDEO: Zborul fatal al unui parapantist, filmat de o turistă

Zbor fatal pentru un parapantist de 59 de ani, aflat în vacanţă în Maramureş.

La cota 1400, în staţiunea Borşa, un parapantist s-a prăbuşit sub ochii turiştilor care au asistat neputincioşi la întreaga scenă. Un medic aflat în zonă l-a resuscitat minute în şir până la sosirea echipajelor de salvare, dar eforturile au fost zadarnice.

Vlad Ioan, asistent ambulanţă: “L-am găsit în stop cardio respirator, se efectau manevre de un cadru medical de resuscitare, fără rezultate. Avea leziuni incompatibile cu viaţă, posibil leziuni interne, politraumatism prin cădere de la înălţime.”

Martorii spun că paraşuta de rezervă a bărbatului nu era deschisă.

Nicoară Andreica, şeful echipei salvamont: “De regulă zona este extrordinară, se fac şi antrenamente. Zona în care a căzut parapantistul a fost deosebit de abruptă, stâncoasă, în cădere s-a lovit cu capul. Se observă pe film cu face 3 loopinguri şi tot pe film se vede că parapanta nu e deschisă. Motivele: o eroare tehnică, umana, nu ne putem pronunţă.”

Anchetatorii urmează să refacă filmul tragediei.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani, stabilit în Australia de mai mult timp, era în vacanţă în Maramureş şi nimic nu părea să prevestească sfârşitul tragic de care a avut parte. Parapantistul se află la cota 1400, în staţiunea Borşa, iar o femeie a surprins momentul în care zborul lin s-a tranformat într-o cădere bruscă.

Câţiva turişti, care se opriseră pentru a-i admira zborul, au privit neputincioşi cum bărbatul se prăbuşeşte după doar câteva clipe.

Personalul telescaunului a rămas surprins atunci când bărbatul le-a spus că vrea să coboare singur cu parapanta, dar i-a asigurat că are experienţă şi nu au de ce să îşi facă griji. În scurt timp, curenţii de aer l-au trântit la pământ, iar bărbatul a decedat.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.