Violente la Washington, in timpul unui miting impotriva lui Recep Erdogan. 9 oameni, batuti rau de bodyguarzii presedintelui. VIDEO

Noua persoane au fost ranite la un protest organizat in fata resedintei ambasadorului turc la Washington, fata de vizita presedintelui Recep Tayyip Erdogan in Statele Unite.

Anuntul a fost facut pe Twitter de Departamentul de Pompieri si Departamentul pentru Servicii Medicale de Ugernta, citate de CNN, conform News.ro.

 

Aproximativ 20 de manifestanti s-au strans in fata cladirii la cateva ore dupa ce presedintele turc s-a intalnit cu omologul sau american, la Casa Alba.

Potrivit The Guardian, altercatia a avut loc in fata resedintei ambasadorului Turciei la Washington, iar protestatarii au fost atacati de bodyguarzii lui Recep Erdogan.

9 persoane au fost ranite, iar 2 oameni au fost arestati si, potrivit unor martori citati de The Guardian, totul a inceput cand fortele de securitate ale lui Erdogan i-au atacat pe protestatari, care aveau steagul partidului kurd. O televiziune locala, afiliata NBC, a anuntat ca Erdogan era in cladire in acel moment.

“Protestam fata de politicile (lui Erdogan – n.r.) in Turcia, Siria si Irak”, a spus Flint Arthur, din Baltimore, Maryland.

Arthur i-a acuzat pe membri ai echipei de securitate a lui Erdogan ca au atacat protestatarii de cel putin trei ori.

Un clip publicat pe Facebook de la manifestatie arata mai multi oameni acoperiti de sange.

„Cred ca pot recurge la acelasi tip de suprimare a protestelor si a libertatii de exprimare ca in Turcia”, a spus Arthur. „Ne-au oprit timp de cateva minute (…), dar am ramas si am continuat sa manifestam impotriva regimului tiranic al lui Erdogan”, a adaugat el.

Persoanele ranite au fost transportate la spitalul universitar George Washington.

Incidentele au avut loc in conditiile in care Trump l-a primit cu caldura pe Erdogan, un lider autoritar ale carui relatii cu administratia precedenta de la Casa Alba au fost tensionate.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *