Vladimir Putin, in vizita la baza ruseasca din Arctica

Rusia este prezenta si la Polul Nord. Acesta pare sa fie mesajul lui Vladimir Putin, care a vizitat arhipelagul Franz Josef din Oceanul Arctic.

Presedintele rus Vladimir Putin viziteaza un arhipelag situat la Oceanul Arctic, in cadrul unei efort de reafirmare a prezentei Rusiei in regiune, relateaza The Associated Press. Seful statului rus a vizitat arhipelagul Franz Josef, din care fac parte 192 de insule, unde armata rusa a construit recent o noua pista si lucreaza la deschiderea unei noi baze.

In timpul vizitei, Putin a inspectat, miercuri, o cavitate intr-un ghetar pe care oamenii de stiinta o folosesc pentru a studia permafrostul. El a stat de vorba cu experti in domeniul mediului care au lucrat la curatarea zonei de deseuri din perioada sovietica.

Premierul rus Dmitri Medvedev si alti oficiali rusi de rang inalt l-au insotit pe liderul rus in aceasta vizita.

Kremlinul a reafirmat prezenta rusa in Arctica drept una dintre prioritatile sale, in contextul unei rivalitati tot mai puternice asupra acestei regiuni, in subsolul careia se estimeaza ca s-ar afla pana la un sfert din zacamintele nedescoperite de petrol si gaze natural.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *