Voce de aur pe scena “Lugoj Clasic” – soprana Veronica Anuşca, de la Opera Naţională – Bucureşti

Festivalul “Lugoj Clasic” a avut un moment de vârf duminică, 3 iunie, la Biserica Reformată de pe malul Timişului.

Soprana Veronica Anuşca, de la Opera Naţională din Bucureşti, s-a dovedit a fi o voce de aur pe scena “Lugoj Clasic”. Soprana de la Opera din Bucureşti a fost acompaniată la venerabila orgă Wegenstein (construită la 1903) de către prof. dr. Silviana Cîrdu, de la Universitatea din Timişoara. Ambianţa a fost fantastică, iar acustica sălii – impecabilă.

 

Concertul a fot prezentat de mezzosoprana Aura Twarowska, de la Opera de Stat din Viena, director artistic al festivalului.

Din partea gazdelor, parohul reformat Gall Zoltan a spus: “Ne bucurăm de oaspeţi la biserica noastră, în cadrul Festivalului Lugoj Clasic. Astăzi celebrăm muzica, şi prin muzică – viaţa, căci muzica înseamnă viaţă. Să ne bucurăm, aşadar, de viaţă!”

Veronica Anuşca a oferit publicului lugojean un regal de muzică sacră, cu piese precum Antonio Vivaldi – “Laudate pueri”, aria de biserică ”Heilig” de Fr. Handel, ”How Beautiful – Mesiah” de Fr. Handel, „Pieta Signore”de Alessandro Stradella, „Agnus Dei”, prelucrare după Mozart, „Salve Regina” – Vicenzo Bellini, ”Ave verum” de Mozart, „O salutaris hostia – Petite messe solenelle” – Gioacchino Rossini, „Panis angelicus” de Caesar Franck şi un impresionant „Alleluia – Exultate Jubilate” de Mozart. Concertul a fost răsplătit cu aplauze însufleţite.

Soprana Veronica Anuşca de la Opera Naţională Bucureşti are la activ colaborări cu Orchestra Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Filarmonica George Enescu Bucureşti, Orchestra Naţională Radio, Filarmonica din Râmnicu-Vâlcea, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Orchestra Barocă a U.N.M.B., Orchestra Conservatorului din Gdansk (Polonia) şi Teatrul „Masca”.

În palmares, are numeroase primii naţionale şi internaţuionale dintre care amintim Premiul I la Concursul Internaţional de Canto Maeştrii Artei Lirice Petre Ştefănescu-Goangă (Opera Naţională Bucureşti), Premiul I la Concursul Naţional al Liedului Românesc (Braşov), Marele Premiu la Concursul Internaţional de Interpretare Vocală Sabin Drăgoi (Timişoara) în anul 2011 etc.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.