Vot important în Senat. Aleșii au adoptat propunerea de revizuire a Constituției pentru redefinirea familiei

Aleșii au adoptat propunerea de revizuire a Constituției, iar familia este redefinită drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Aproape 3 milioane de români au cerut această modificare, iar dorința lor trebuie respectată, au arătat social-democrații.

Nu familia și nici tradițiile nu contează pentru voi. Tot ce vreți este să va faceți campanie pe spatele acestui referendum”, i-a acuzat opoziția.

Pentru ca legea fundamentală să fie rescrisă, decizia senatorilor trebuie să fie validată prin referendumul programat pentru 7 octombrie.

Senatorii juriști au redefinit articolul 48 din Constituție astfel încât famila se întemeiază nu pe căsătoria liber consimțită dintre cei doi soți, cum este în prezent, ci pe căsătoria dintre un bărbat și femeie.

De la microfon, aleșii PSD au argumentat modificările.

Șerban Nicoale, senator PSD: “Procreerea se face numai între un bărbat și o femie. 3 miliarde de bărbați fără o femie nu pot procrea, 4 miliarde de femei fără un bărbat nu pot procrea”.

Vlad Alexandrescu, senator USR: “Nu familia și nici tradițiile contează pentru voi, tot ce vreți e să va faceți campanie pe spatele acestui referendum”.

Aleșii de putere au criticat demersurile unor ambasade străine care ar fi încercat să oprească demersul.

Titus Corlățean, senator PSD: “De ce eu român să fiu mai puțin bine tratat decât sunt alții? Această reacție a ambasadelor arată lipsa de respect față de poporul român”.

Liberalii au avut libertatea de a vota cum le dictează conștiința și cei mai mulți dintre s-au alăturat PSD-ului.

Nicoleta Pauliuc, senator PNL: “Drumurile lungi și anevoiase sunt mai ușor de străbătut împreună”

Eugen Pîrvulescu, senator PNL: Vrem să vedem un tată și o mama crescându-și copiii împreună”

Reprezentanții UDMR au reclamat că textul propus pune semnul egal între căsătorie și familie, de aceea mulți dintre ei s-au abținut de la vot.

Cseke Attila, senator UDMR: “Oare dacă nu ești familie dacă o femie singură își crește singură copii? Dar dacă un bărbat și o femeie care au copii și-i cresc împreună, nu sunt o familie?”

Și ALDE a arătat că susține demersul, deși, înainte de ședință, șeful Senatului a avut o declarație surprinzătoare.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: “Sigur că înţelegem procesul de evoluţie şi de modernizare a societăţii şi în acelaşi timp respectăm şi opţiunile cetăţenilor noştri care sunt în favoarea păstrării tradiţiilor şi respectului faţă de reperele moralei creştini.”
Reporter: ”Dumneavoastră veți participa la vot?”
Călin Popescu Tăriceanu: ”Nu am decis încă”.

Senatorii nu au făcut mai mult decât să deschidă calea revizuirii Constituției. Textul propus de aleși trebuie să fie validat prin referendumul ce se va organiza pe 7 octombrie.

Pentru că referendemul să fie validat și textul articolului 48 să fie rescris, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 30% din cei peste 18 milioane de români cu drept din vot. Adică trebuie să răspundă prezent peste 6 milioane de alegători, dintre care 4 milioane și jumătate să pună ștampila pe DA.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.