Vremea în weekend; scad temperaturile și revin ploile.

Sâmbătă.

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate ca cele specifice perioadei, chiar dacă în centru, sud și est vor marca o scădere față de vineri. Temperaturile maximele vor fi cuprinse între 14-15 grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 21 de grade la Galați și Tulcea. Cerul va fi mai mult noros și temporar va plouă local în regiunile sudice și pe spații mici în rest. Izolat se pot acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări în regiunile estice.

În Capitală, pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Dimineaţa, 11 grade și la amiază, 18-19 grade.

Duminică

Vremea se va răci. Temperaturile maxime se vor încadra, între 8 grade la Suceava și 16 grade la Drobeta, Girgiu, Călărași și Tulcea. Cerul va avea înnorări și temporar va plouă în majoritatea regiunilor. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar local și temporar și în restul zonelor.

Şi în Bucureşti, vremea se va răci. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. 10-11 grade dimineațași o temperatură maximă de 14…15 grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, cer noros și local și temporar, ploi. Pe spații mici, mai ales în zona montană se vor acumula cantități de apă de peste 10…15 l/mp. Maximele scad față de ieri dar tot vor fi peste mediile climatologice: 18 grade la Timișoara, 17 la Arad și Oradea, 20 la Baia Mare și Cluj, 21 la Alba Iulia și 17 la Miercurea Ciuc. Dimineață ceață în zonele joase.

Și în sud, o zi cu foarte puțin soare în schimb cu ploi locale în Oltenia și cu maxime termice puțîn peste cele normale: 22 de grade la Drobeta, Rm Vîlcea, și Craiova, 23 la Giurgiu, 22 la Călărași și 21 la Buzău.

În Dobrogea, cer mai mult noros dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, izolat ceață dimineață și maxime termice încă deasupra celor normale: 22 de grade la Tulcea și 19 la Constanța.

În Moldova, destul de mulți nori, soare doar din cînd în cînd dar nu va ploua. Maxime în general între 21 și 23 de grade, ceva mai mici în nordul regiunii 19 la Suceava, 20 la Botoșani.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.