Zece hectare de miriste si grau distruse de un incendiu de vegetatie langa Timisoara

Incendiu puternic de vegetație uscată, miercuri, în localitatea timișeană Giarmata Vii. Pompierii militari au fost solicitați să intervină după ce mai multe hectare de miriște și grâu au fost cuprinse de flăcări. Zeci de pompieri, voluntari și angajați ai Aquatim au intervenit pentru ca flăcările să nu se extindă la casele din localitate.

Incendiul s-a manifestat inițial pe o parcelă cu miriște, însă flăcările s-au extins rapid. Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autocamion de intervenție, un ofițer, un maistru militar și 11 subofițeri.

„De asemenea, la intervenție au participat și SVSU Ghiroda cu 5 voluntari și mijloace de primă intervenție, SVSU Dumbrăvița cu 4 voluntari și o autospecială de stingere cu apă și spumă, Aquatim cu o cisternă și 2 persoane și 5 buldozere. În urma incendiului, au ars 9 ha de miriște și 1 ha lan de grâu. După aproximativ 2 ore de intervenție, incendiul a fost lichidat fără a se propaga la locuințele învecinate”, transmit reprezentanții ISU Banat.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *