Zeci de incendii de vegetatie in ultimele 24 de ore, in judetele Timis si Caras-Severin

Pompierii din vestul tarii sunt solicitati tot mai mult, in aceasta perioada, pentru stingerea unor incendii de vegetatie, de pe terenurile agricole. Agricultorii care dau foc la miristi trebuie sa stie ca riscurile sunt foarte mari.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Banat” al judetului Timis, Bogdan Mutu a declarat ca in ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a peste 25 de incendii de vegetatie.

Au fost aproximativ 25 de incendii de vegetatie, in ultimele 24 de ore, iar in ultima saptamana au fost peste 140 de astfel de incendii. Atragem atentia ca cei care dau foc la miristi risca amenda de 1.000, pana la 2.500 de lei”, a declarat Bogdan Mutu.

Incendiile de vegetatie din Timis nu s-au soldat cu pagube sau cu victime omenesti, insa pompierii spun ca arderea miristilor provoaca o serie de efecte negative solului, precum distrugerea microfaunei folositoare si evaporarea apei de la suprafata solului, iar nerespectarea masurilor specifice desfasurarii lucrarilor de igienizare poate avea consecinte grave asupra comunitatii prin pierderea de vieti omenesti, producerea de pagube materiale si afectarea mediului inconjurator.

Pompierii din Timis mai atrag atentia ca cei care dau foc vegetatiei uscate nu mai primesc subventii de la APIA.

Cei care dau foc vegetatiei uscate nu mai primesc bani de la APIA, in acest sens avem semnat un protocol cu APIA prin care ii informam despre incendiile de vegetatie”, a mai spus Mutu.

Si in judetul Caras – Severin, in ultimele 24 de ore au fost foarte multe incendii de vegetatie, 16 la numar. Cea mai afectata zona a fost Carasova unde au ars 200 de hectare de teren.

La Carasova a ars 200 de hectare de teren agricol, iar pompierii au folosit inclusiv lopeti si pliciuri. Focul s-a extins foarte repede din cauza vantului, judetul Caras- Severin aflandu-se sub avertziare cod galben de vant. Au mai fost incendii de vegetatie in zona localitatilor Berzasca, Comoraste, Caransebes, Bocsa”, a declarat Elena Tarla, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Semenic”, al judetului Caras- Severin.

Nici in judetul Caras- Severin, in urma incendiilor de vegetatie nu au fost afectate bunuri, iar vietile oamenilor nu au fost puse in pericol.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *