Zeci de incendii de vegetatie uscata, in weekend, in Timis

A fost un weekend plin pentru pompierii timișeni. Aceștia au fost chemați să intervină la 30 de incendii de vegetație uscată în ultimele trei zile. Incendierea spațiilor pentru igienizare se poate face doar cu avizul autorităților, anunță cei de la ISU Banat.

Pompierii militari au intervenit, în weekend, la 30 de incendii de vegetație uscată pe raza județului. Salvatorii anunță că astfel de operațiuni se pot face numai cu avizul autorităților competente în protecția mediului și după obținerea permisului de lucru cu focul de la primăriile pe raza cărora se află spațiile ce trebuie igienizate.

„Pentru cei care au obținut avizul de la protecția mediului și permisul de lucru cu focul, le recomandăm câteva măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație și miriști: condiții meteorologice fără vânt; izolarea zonei de ardere față de căi de comunicație, construcții și fondu forestier, prin executarea de fâșii arate; desfășurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere. Cetățenii trebuie să conștientizeze că dacă autospecialele sunt plecate la incendii de vegetație uscată, timpul de răspuns într-o situație mai gravă poate fi afectat”, transmit reprezentanţii ISU Banat.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.