Zeci de perchezitii in Banat! 55 de case rascolite de politisti si procurori DIICOT

Zeci de perchezitii! Operatiune in forta a procurorilor DIICOT si a politistilor de la combaterea Crimei Organizate in mai multe localitati din Banat.

Oamenii legii au descins la 55 de adrese din Caras Severin ale unor indivizi suspectati de contrabanda cu tigari, printr-o ampla retea. Peste 30 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Resita.

Actiunea a fost declansata in aceasta dimineata, cand politistii, insotiti de trupele de jandarmi, au descins la adrese din Bocsa, Resita, dar si in mai multe comune din judetul Caras-Severin.

Procurorii DIICOT Caras Severin au monitorizat gruparea de contrabandisti timp de mai multe luni si au interceptat mai multe transporturi.

Doar valoarea transporturilor de tigarete descoperite in ultimii doi ani se apropie de 100.000 de euro.

Prejudiciul estimat de anchetatori este insa mult mai mare. Oamenii legii spun ca filiera era foarte bine orgaizata si functiona pe mai multe paliere: unul de transport peste granita, unul de depozitare si un altul de comercializare.

De altfel, anchetatorii spun ca membrii gruparii au format adevarate lanturi de distributie. Tigarile proveneau din Serbia si erau vandute in pietele din Resita, Caransebes si chiar Timisoara.

Liderii gruparii isi au domiciliile in Bocsa, de acolo fiind de altfel organizate si transporturile catre pietele de desfacere.

34 de persoane vor ajunge la audieri la sediul DIICOT din Resita. Membrii retelei sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat si contrabanda.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *